Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ζητείται Διευθυντής καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

Όμιλος FOKAS, με 76 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά, αποτελεί τη μεγαλύτερη λιανεμπορική δύναμη της Βορείου Ελλάδος και έναν από τους πλέον αξιόπιστους και εύρωστους οικονομικά λιανεμπορικούς ομίλους της χώρας.
Ο Όμιλος FOKAS,  εφαρμόζοντας το τεκμηριωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας το οποίο καλύπτει τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 9001:2008 επιθυμεί να εντάξει στο ανθρώπινο δυναμικό του Διευθυντή καταστήματος στη Θεσσαλονίκη (Κωδ. θέσης: ΘΕΣ-Δ.Κ.).
Η θέση αναφέρεται στη Διεύθυνση Πωλήσεων και ο βασικός στόχος της είναι να εξασφαλίζει την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οι στόχοι του. Το πλαίσιο δράσης της θέσης ορίζεται από το ετήσιο λειτουργικό πρόγραμμα της εταιρείας και από τους στόχους και τον προϋπολογισμό του καταστήματος.
Ο/Η ιδανικός/ή υποψήφιος/α πρέπει να διαθέτει:
- Πτυχίο οικονομικής κατεύθυνσης (μεταπτυχιακές σπουδές σε Διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως)
- Εμπειρία τουλάχιστον 4 ετών ως Διευθυντής καταστήματος σε οποιοδήποτε κατάστημα λιανικής δυναμικότητας 150 εργαζομένων και πάνω και συνολική εμπειρία στη λιανική τουλάχιστον δέκα ετών
- Αναλυτική σκέψη, να μπορεί να παρακολουθεί δείκτες απόδοσης και να προβαίνει σε διορθωτικές ενέργειες όπου παρουσιάζεται απόκλιση από τους στόχους
- Εμπειρία και ικανότητα στη χρήση MS Office (Word, Excel, PowerPoint, and Visio)
- Πολύ καλή χρήση της Αγγλικής γλώσσας (γραπτώς και προφορικώς)
- Οργανωτικές ικανότητες με έμφαση στην επίτευξη αποτελεσμάτων
- Ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας (γραπτώς και προφορικώς).
Προσφέρεται ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών και bonus επίτευξης στόχων, σε σύγχρονο περιβάλλον εργασίας με προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης σε ένα μεγάλο Όμιλο εταιρειών που δραστηριοποιείται πανελλαδικά.
Οι ενδιαφερόμενοι που πιστεύουν ότι διαθέτουν τα ανωτέρω προσόντα παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα αναφέροντας τον κωδικό αγγελίας. Θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου