Κυριακή 20 Μαΐου 2012

8.475 θέσεις για πρακτική άσκηση

Τη δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μέσω του προγράμματος “Μαθητεία για Απόφοιτους” του Υπουργείου Παιδείας έχουν 8.475 απόφοιτοι τεχνικής εκπαίδευσης. Μέσω του προγράμματος θα χορηγηθούν υποτροφίες σε απόφοιτους των τελευταίων 2-3 ετών της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ κ.ά.). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προετοιμασία των νέων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και η διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα είναι έως και έξι μήνες, με πέντε μέρες εργασίας εβδομαδιαίως και έξι ώρες ημερησίως. Οι επιλεχθέντες θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις που θα διαθέσουν θέσεις για αυτή τη άσκηση, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε αυτές να επιλέξουν τους εργαζομένους τους.
Δικαίωμα συμμετοχής  στη συγκεκριμένη δράση από πλευρά των εταιρειών έχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις  (ατομικές προσωπικές – ΟΕ, ΕΕ – ή  κεφαλαιουχικές εταιρείες – ΕΠΕ, ΑΕ), ενώ δεν έχουν δικαίωμα δράσης τα νυχτερινά κέντρα, οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης.
Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται επαρκώς για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα http://www.mathiteia4u.gov.gr.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου