Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αναμένονται 25.000 προσλήψεις σε Δήμους

Σε τελική ευθεία έχουν μπει τα προγράμματα αυτεπιστασίας στους Δήμους και αναμένεται να ενεργοποιηθούν αμέσως μετά τον σχηματισμό Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν να εργάζονται σε μικρά τεχνικά έργα των ΟΤΑ περίπου 25.000 άνεργοι που έχουν καταταχθεί σε κυλιόμενους πίνακες του ΟΑΕΔ με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια.
Η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει ουσιαστικά με την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν που αφορούν τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων και την περιγραφή των διαδικασιών με τις οποίες θα ενταχθούν οι Δήμοι στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα “Αυτεπιστασία” θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την πράξη “Δημιουργία θέσεων απασχόλησης ορισμένου χρόνου σε τοπικό επίπεδο για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού”  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με φορέα υλοποίησης τον ΟΑΕΔ. Από το ΕΚΤ θα καλυφθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας, ενώ οι δαπάνες σε μηχανήματα και προμήθειες υλικών θα καλυφθούν από πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου