Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Σε 543 προσλήψεις προχωρά η ΕΕ

543 υπαλλήλους πρόκειται να προλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση με δύο μεγάλους διαγωνισμούς τους οποίους θα διενεργήσει και από τους οποίους 296 άτομα προορίζονται για διοικητικό προσωπικό και 247 ως συμβασιούχοι στον τομέα των κτηρίων.  
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού από τον πρώτο διαγωνισμό που σκοπεύει να διενεργήσει πρόκειται να προχωρήσει στην πρόσληψη 296 διοικητικών υπαλλήλων, βαθμού AD 5 και AD 7, με ειδικότητες στους ακόλουθους τομείς: α) Ευρωπαϊκή Δημόσια Διοίκηση, β) Νομικός Τομέας, γ) Ελεγκτική, δ) Επικοινωνία, ε) Εξωτερικές Σχέσεις.
Το τμήμα του διαγωνισμού για διοικητικούς υπαλλήλους χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο που αφορά υπαλλήλους βαθμού ΑD5 που απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους που δεν έχουν εργασιακή πείρα, και το δεύτερο που απευθύνεται σε υπαλλήλους βαθμού ΑD 7, πτυχιούχους με τουλάχιστον εξαετή (εάν οι σπουδές τους ήταν 4ετής διάρκειας) ή επταετή (εάν οι σπουδές τους ήταν τριετής διάρκειας). Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά. Καταληκτική ημερομηνία για τον πρώτο διαγωνισμό είναι η 17η Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://europa.eu/epso/apply/news/news126_en.htm.

Όσο αφορά τους 247 συμβασιούχους στον τομέα των κτηρίων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ειδικεύονται στις εξής κατηγορίες καθηκόντων: α) Τεχνικό και διοικητικό προσωπικό υποστήριξης, β) Προσωπικό υλικοτεχνικής υποστήριξης, γ) υπεύθυνος διαχείρισης κτηριακών έργων, δ) Βοηθός στον τομέα υγείας και ασφάλειας, ε) Πολιτικός μηχανικός/Αρχιτέκτονας.

Οι υποψήφιοι για τις περισσότερες θέσεις θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους δίπλωμα δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εργασιακή εμπειρία σχετική με τα καθήκοντα των θέσεών του. Ειδικά όμως οι υποψήφιοι της τελευταίας κατηγορίας θα πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου μηχανικής, πολιτικού μηχανικού, τεχνολόγου μηχανικού ή αρχιτέκτονα και τρία χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 19η Απριλίου. Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της EPSO (http://europa.eu/epso /index_en.htm), ενώ ολόκληρη η προκήρυξη του διαγωνισμού βρίσκεται στην ιστοσελίδα: http://europa.eu/epso/apply/today/contract_en.htm.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου