Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

"Ανοιχτές" 35 θέσεις Δικαστικών Επιμελητών


Διαγωνισμός για την πλήρωση 35 κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου 2012 στα κατά τόπους Καταστήματα των Εφετείων, όπου έχουν την έδρα τους οι Σύλλογοι των Δικαστικών Επιμελητών. Ο διαγωνισμός είναι ενιαίος για όλη τη χώρα και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1977 έως και 1990. Συγκεκριμένα, οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: Πρωτοδικείο Αθηνών 11 θέσεις, Πρωτοδικείο Πειραιώς 4, Πρωτοδικείο Ρόδου1, Πρωτοδικείο Σάμου 2, Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης 3, Πρωτοδικείο Κατερίνης 1, Πρωτοδικείο Αγρινίου 4 θέσεις, Πρωτοδικείο Καλαβρύτων 1, Πρωτοδικείο Λευκάδας 1, Πρωτοδικείο Καστοριάς 1, Πρωτοδικείο Τρικάλων 2, Πρωτοδικείο Λασιθίου 1, Πρωτοδικείο Ρεθύμνου 1,  Πρωτοδικείο Ροδόπης 1, Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας 1.
Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν στο Γραμματέα του Πρωτοδικείου της πρώτης επιλογής τους το αργότερο έως τις 5 Μαΐου, αίτηση συμμετοχής στην οποία μπορούν να δηλώσουν και δεύτερη προτίμηση για την περιφέρεια μόνο του Πρωτοδικείου που υπάγεται στην αρμοδιότητα του ίδιου Συλλόγου.
Οι υποψήφιοι για τις θέσεις πρέπει μαζί με τις αιτήσεις να καταθέσουν και τα εξής: Πιστοποιητικό του οικείου Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών για τη θεωρητική και πρακτική άσκηση,  τίτλο σπουδών (απολυτήριο Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου), υπεύθυνη δήλωση για την ύπαρξη των προσόντων και την έλλειψη των κωλυμάτων συμμετοχής στον διαγωνισμό, όπως αναφέρονται στο εδάφιο α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 και του άρθρου 4 του ν. 2318/1995, απόδειξη καταβολής ποσού 50 ευρώ ως εξέταστρα.

Επίσης, οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτώς στον Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών και την Πολιτική Δικονομία, στον Ποινικό Κώδικα και την Ποινική Δικονομία, και στον Αστικό Κώδικα και το Εμπορικό Δίκαιο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, διενεργείται κλήρωση από την οικεία εξεταστική επιτροπή σε δημόσια συνεδρίαση.
Οι επιτυχόντες υποχρεούνται να παρακολουθήσουν κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων. Όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία τον κύκλο παρακολούθησης των σεμιναρίων, θα πρέπει μέσα σε σαράντα ημέρες από τη χορήγηση της βεβαίωσης παρακολούθησης των σεμιναρίων, να υποβάλουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αίτηση διορισμού, με τα εξής δικαιολογητικά: Βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, πιστοποιητικό υγείας, που θα εκδοθεί από την οικεία πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή, γραμμάτιο διορισμού υπέρ του ΕΤΑΑ-Τομέας Ασφάλισης Ταμείου Νομικών (από το ΤΑΝ ή την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος),  γραμμάτιο διορισμού υπέρ του ΕΤΑΑ-Τομέας Πρόνοιας Δικαστικών Επιμελητών (από την Εμπορική Τράπεζα).

Η ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, το αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης και το πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Α΄ (προκειμένου για άνδρες), αναζητούνται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία.

Για περαιτέρω πληροφορίες: Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, Καρόλου 28, ΤΚ 104 37, Αθήνα, τηλ. 210-3307127 και φαξ: 210-3306109.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου